Bečarski paprikaš

Čas kuhanja: 30 - 40 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • sveži paradižnik: 100g
  • sveža paprika: 150g
  • čebula: 80g
  • korenček: 20g
  • surovo svinjsko meso (vsi deli): 100g
  • mast ali olje: 15g
  • poper: 0,1g
  • peteršiljev list: 1g
  • dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g
  • sol po okusu

Priprava

Recept je za okoli 3 dl gotove jedi.

Na vrelo mast damo čebulo, ki je narezana na kolesca. Malo jo popražimo, dodamo na koleščka narezan korenček, premešamo in malo popražimo. Na prepraženo čebulo in korenček damo dodatek jedem in meso, narezano na večje kose (2 kosa po osebi). Mešanico dušimo in občasno dolivamo toplo vodo. To počnemo toliko časa, da se meso skorja povsem zmehča. Vodo vedno vlivamo v posodo stran od mesa. Prilivamo vedno mlačno vodo. Hladna voda povzroči, da meso zakrnke in se ne zmehča.

Dodamo papriko (umito, očiščeno semen in narezano na kolesa) in vse skupaj dušimo 10 min. Posolimo in dodamo paradižnik (umit, očiščen, narezan na koščke) in nadaljujemo z dušenjem. Jed moramo pogosto mešati, da se ne prime na dno posode ali celo zažge.

Ko se jed malo zgosti, izključimo toploto, dodamo poper in drobno nasekljan peteršilj.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Bečarski paprikaš
0
    0
    Naročilo