Zrezke operete, potolčete, posolite in poprate. Na masti in maslu najprej popražite jurčke. Ko so popraženi, jih odstranite na krožnik. Zrezke, ki so že delno pripravljeni, namažete po eni strani z malo gorčice in dodate še česen, ki ga stisnete. Zrezek obrnete in ga pomokate na drugi strani. Svinjski zrezek morate položiti na vroče olje. Tako se pore v mesu zaprejo in meso ostane sočno tudi po pečenju. Svinjski zrezki se morajo peči na visoki temperaturi nekaj minut po vsaki strani. Nato pa lahko znižate temperaturo pečenja. Pri svinjini priporočamo, da zrezke dobro popečete. Svinjina je lahko vzrok za nekatere bakterijske bolezni. Opozorilo, da je treba svinjino dobro termično obdelati zato ni odveč.
Svinjske zrezke v omaki pripravite tako, da jih zalijete z juho, dodate gobe in dušte do mehkega. Vedno morate dodati mlačno juho postopoma in nikoli na zrezke.To namreč naredi meso trdo in togo, ne gleda na dolžino pečenja.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin