Priprava odojka

Čas kuhanja: 120 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Priprava odojka za pečenje: Odojka je pred pečenjem potrebno posoliti. Vsak kilogram mesa zahteva približno 15 gramov soli. Odojka je potrebno namazato z oljem in že je pripravljen na pečenje. Če se odločite za nakup odojka v spletni mesnici Petrin, vam na vašo željo odojka pripravimo za pečenje. Že želite, vam lahko odojka zasekamo pri kosteh, da ga je lažje kasneje razrezati.

Priprava

Nasoljenega in naoljenega odojka postavimo v vročo pečico, ki je ogreta na 200 do 220°C. Na tej temperaturi pečemo 20 do 30 minut, nato pa peko nadaljujemo na temperaturi 160° C in sicer približno 90 minut. Čas peke moramo prilagoditi velikosti in delu odojka. Prednji del odojka pečemo manj časa, zadnji del (stegno) pa lahko tudi dlje kot 90 minut.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Priprava odojka
0
    0
    Naročilo