Dušen goveji zrezek

Čas kuhanja: 60 - 90 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • goveje meso (stegno, pleče, file): 100-120g
  • pšenična moka tip 800: 8g
  • mast ali olje: 8g
  • čebula: 10g
  • korenček: 10g
  • peteršiljev koren in list: 5g
  • zelena: steblo in list: 3g
  • poper: 0.1g
  • dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g
  • lovorov list: 0,01g
  • sol po okusu

Priprava

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 60-70g in 1 dl omake. Za večje količine zrezkov in omake morate povečati tudi količino sestavin.

Zrezke potolčemo z ene strani, posolimo in potolčeno stran pomokamo. Na del segrete maščobe damo potolčeno in pomokano stran in pražimo, da porumeni. Zrezek kasneje obrnemo in popražimo, da porumeni še na drugi strani. Popražene zrezke dajemo v posebno posodo in nadaljujemo s praženjem, dokler ne popražimo celotne količine pripravljenih zrezkov.

Ko končama so praženjem zrezkov, na isti maščobi popražimo drobno narezano čebulo in drobno nasekljan korenček, koren peteršilja in steblo zelene. Pražimo, da rahlo porumeni, dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho do te mere, da so sestavine pokritee. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi, z občasnim dolivanjem vode. Ko se zrezki omehčajo, jih odložimo v drugo posodo. Omako, v kateri so se dušili, pa reduciramo z nadaljnim kuhanjem ali zalijemo s toplo vodo oz. kostno juho. Dobiti moramo 1 dl omake na osebo. Počakamo, da mešanica v ponvi zavre in nato omako spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili, dodamo zrezke in pustimo, da zavre. Po potrebi solimo, dodamo lovorov list in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list in list zelene.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Dušen goveji zrezek
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin