Goveji golaž

Čas kuhanja: 60 - 120 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 400 g govejega bočnika
  • 450 g čebule
  • 70 g olja
  • 10 g paradižnikove mezge
  • 0,5 dl suhega rdečega vina
  • sol
  • 10 g ostre mlete rdeče paprike
  • dva stroka česna
  • 1 lovorov list
  • ščepec majarona
  • ščepec mlete kumine

Priprava

Čebulo in česen olupimo in ločeno drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje, na katerega stresemo sesekljano čebulo. Med mešanjem jo prepražimo, da postekleni. Dodamo začimbe, mleto rdečo papriko, paradižnikovo mezgo, rdeče vino in sol. Premešamo, potem pa pokrito počasi dušimo vsaj 60 minut. Po potrebi po malem zalivamo z vročo vodo. Goveji bočnik operemo, obrišemo in narežemo na večje koščke. Stresemo jih k čebuli, premešamo in pokrito dušimo toliko časa, da se meso zmehča.

Omako po želji pretlačimo. Seveda je mnogo okusnejša, če čebulo dušimo toliko časa, da povsem razpade.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Goveji golaž
0
    0
    Naročilo