Goveji zrezki v omaki

Čas kuhanja: 10 - 30 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 4 goveji zrezki
  • 2,5 dcl belega ali rdečega vina
  • 1 majhen gomolj zelene
  • 1 dcl kisle smetane
  • peteršilj
  • 1 velika čebula
  • 2 žlici naribanega korenja
  • 2 žlici pora
  • olje za peko
  • sol, mleti poper, timijan, lovorjev list, majaron

Priprava

Zrezke po obeh straneh potolčete, solite in poprate. Na rahlo jih pomokate in na vročem olju na hitro popečete. Zrezke položite za nekaj minut na krožnik. V maščobi, kjer ste popekli zrezke, prepražite nasekljano čebulo. Ko čebula postekleni, dodate sesekljan česen in popečene zrezke. Zalijete z belim vinom in začinite z lovorjevim listom, majaronom, timijanom, zeleno in soljo. Na šibkem ognju dušite 1 uro. Tok pred koncem kuhanja vmešate v omako 1 dcl kisle smetane in sesekljan peteršilj. Začinite s sveže mletim poprom. Počakajte toliko časa, da omaka ponovno zavre in okusna jed je pripravljena.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Goveji zrezki v omaki
0
    0
    Naročilo