Sočna in slastna pečenka

Čas kuhanja: 60 - 90 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • Najboljša pečenka je iz zelo kakovostnih delov mesa – pljučna pečenka.
  • sol
  • poper
  • olje

Priprava

Najboljša pečenka je iz zelo kakovostnih delov mesa – pljučna pečenka. Meso dobro operete in obrišete do suhega. Nato ga začinite s soljo in svežim mletim poprom. Začimbe vtrete v meso in ga premažete s tanko plastjo olja. Meso nato pustite na sobni temperaturi od pol do ene ure, da se ogreje. Preden date pečenko v pečico, jo rahlo obrišete s papirnato brisačo. Pečico segrejete na 230 °C. Meso položite na pekač in ga najprej oblijete z vročo maščobo, ki preprečuje izcejanje mesnega soka med pečenjem. Meso med pečenjem stalno oblivate z zmesjo maščobe in soka, ki se nabira v pekaču. Tako ostane meso sočno in okusno. Meso pečete najprej 15 minut pri 230 °C, nato pa temperaturo znižate na 175 °C in pečete do želene stopnje pečenosti.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Sočna in slastna pečenka
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin