Najboljša pečenka je iz zelo kakovostnih delov mesa – pljučna pečenka. Meso dobro operete in obrišete do suhega. Nato ga začinite s soljo in svežim mletim poprom. Začimbe vtrete v meso in ga premažete s tanko plastjo olja. Meso nato pustite na sobni temperaturi od pol do ene ure, da se ogreje. Preden date pečenko v pečico, jo rahlo obrišete s papirnato brisačo. Pečico segrejete na 230 °C. Meso položite na pekač in ga najprej oblijete z vročo maščobo, ki preprečuje izcejanje mesnega soka med pečenjem. Meso med pečenjem stalno oblivate z zmesjo maščobe in soka, ki se nabira v pekaču. Tako ostane meso sočno in okusno. Meso pečete najprej 15 minut pri 230 °C, nato pa temperaturo znižate na 175 °C in pečete do želene stopnje pečenosti.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin