Svinjska pečenka

Čas kuhanja: 30 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Svinjsko meso mariniramo v olju, česnu, popru in soli. Uporabimo približno 15 g soli za vsako kilo surovega svinjskega mesa.

Priprava

Svinjsko pečenko je potrebno postaviti v vročo pečico, ki je segreta na 200 do 220 °C. Visoke temperature povzročijo zapiranje por prii mesu in tako omogočijo, da meso ostane sočno. Čez pol ure znižajte temperaturo pečice na 160°C. Svinjska pečenka pridobiva na okusu in sočnosti, če jo uro pred serviranjem zavijete v aluminijasto folijo. Tako zavita svinjska pečenka vsrka sokove in otrpne. Svinjska pečenka, ki je po pečenju počivala, se lažje razreže.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Svinjska pečenka
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin