Telečja obara

Čas kuhanja: 30 - 40 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Telečja obara – sestavine za 4 osebe

  • 800 g telečjega pleča
  • 80 g čebule
  • 150 g jušne zelenjave
  • 40 g olja
  • 40 g moke
  • 1,25 l vode
  • 2-3 žlice limoninega soka
  • 1 košček limonine lupine
  • sol
  • poprova mešanica v zrnu
  • 3 vejice peteršilja
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 1 vejica majarona
  • 2 vejici timijana

Priprava

V loncu segrejete olje, na katero stresete na koščke narezano teletino. Med mešanjem koščke teletine počasi pražite 5 minut.

Čebulo in česen olupite in ločeno drobno sesekljate. Skupaj z narezano zelenjavo in sesekljanim česnom ju stresete k mesu in med mešanjem počasi pražite še 5 minut. Sestavine se med praženjem ne smejo obarvati.

Pomokamo, na hitro premešate in zalijete z vročo vodo. Dodate sol, limonino lupino, lovorov list, majaron in timijan. Zavrete in počasi kuhate 30 minut. Peteršilj grobo sesekljate.
Nazadnje dodate sveže mleto poprovo mešanico, sesekljan peteršilj in limonin sok. Zavrete in odstavite. Namesto limoninega soka lahko uporabite belo vino.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečja obara
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin