Telečji zrezek Madžarski

Čas kuhanja: 30 - 40 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • telečje meso: 140g
  • čebula: 15g
  • sveža paprika: 50g
  • sveži paradižnik: 50g
  • krompir: 200g
  • koncentrat paradižnika (koncentracije 28-30%): 3g
  • pšenična moka tip 800: 8g
  • hamburška slanina: 10g
  • mast ali olje: 10g
  • paprika v prahu: 0,3g
  • poper: 0,1g
  • peteršiljev list: 1g
  • dodatek jedem ( vegeta ali koncentrat kocka) : 1g
  • sol po okusu

Priprava

Recept zagotavlja okoli 4,5 dl gotove jedi.

Meso očistimo in narežemo na enake zrezke, ki jih potolčemo le po eni strani. to stran tudi solimo in pomokamo. Na vrelo mast ali olje damo potolčeno in pomokano stran zrezkov in na hitro popečemo z obeh strani. Popečene zrezke damo na toplo v posebno posodo.

Na preostali maščobi popražimo drobno nasekljano čebulo in slanino (narezano na kocke), da rahlo porumeni. Dodamo papriko v prahu, koncentrat paradižnika, dolijemo vodo ali kostno juho in pustimo, da zavre. Vrnemo popečene zrezke, damo dodatek jedem, posolimo in dušimo, dokler se zrezki napol ne zmehčajo.

Nato dodamo krompir narezan na kocke in narezano papriko. Dušimo, dokler se meso in zelenjava ne zmehčata. Na koncu dodamo še na kocke narezan paradižnik. Ko zavre, izključimo toploto, popramo, dodamo nasekljan peteršilj in po potrebi solimo.

V to jed se lahko doda tudi pekoča paprika (1g na osebo) in sicer v času dodajanja paradižnika.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečji zrezek Madžarski
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin