Ta recept zagotavlja en zrezek od 80g in okoli 1dl omake.
Meso očistimo, narežemo na enako velike zrezke, potolčemo po eni strani, posolimo in potolčeno stran pomokamo. Na vrelo maščobo damo potolčeno in pomokano stran zrezkov in pražimo, da rahlo porumenijo. Kasneje popražimo še drugo strani. Popražene zrezke odložimo na toplo v dodatno posodo.
Na maščobo stresemo drobno narezane očiščene gobe in na drobno narezano kranjsko klobaso. Malo popražimo, zalijemo s toplo vodo ali kostno juho (1dl na osebo) in pustimo, da zavre. Nato vrnemo popečene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasno dolijemo vodo. Ko se gobe in pržole zmehčajo, izključimo toploto. Na koncu dodamo vino in smetano in po potrebi solimo.
Možne priloge: pire krompir, riž ali testenine.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin