Telečji zrezek Portugez

Čas kuhanja: 30 - 60 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • telečje meso: 150g
  • čebula: 10g
  • korenček: 10g
  • paradižnik: 50g
  • koncentrat paradižnika (koncentrat 28-30%): 5g
  • peteršilj: koren in list: 5g
  • zelena: steblo in list: 3g
  • pšenična moka tip 800: 8g
  • mast ali olje: 10g
  • črno vino: 0.1 dl
  • poper: 0.1 g
  • dodatek k jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g
  • sol po okusu

Priprava

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 80 g in 1,5 dl omake.

Zrezke potolčemo po eni strani. To stran solimo in pomokamo. Na  vročo mast položimo potolčeno in pomokano stran zrezka in pražimo, da porumeni. Obrnemo in popražimo zrezek še po drugi strani. Popražene zrezke dajemo na toplo v posebno posodo.

Na preostali maščobi popražimo drobno narezano čebulo in prav tako drobno nasekljan korenček, koren peteršilja in steblo zelene. Pražimo, da rahlo porumeni. Dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho tako, da so sestavine pokrite s tekočino. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasnom dolijemo vodo. Ko se zrezki omehčajo, jih odložimo v drugo posodo. Omako, v kateri so se dušili, reduciramo z nadaljnim kuhanjem ali zalijemo s toplo vodo oz. kostno juho. Počakamo, da zavre in nato omako spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili. Dodamo zrezke, koncentrat paradižnika (premešanega v malo tople vode), vino in paradižnik (predhodno olupljen, narezan na kocke in malo popražen). Po potrebi solimo in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list, list zelene in kislo smetano.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečji zrezek Portugez
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin