S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 80 g in 1,5 dl omake.
Eno stran zrezkov potolčemo, posolimo in pomokamo. Na vročo maščobe položimo zrezke s pomokano stranjo navzdol. Vsako stran pražimo toliko časa, da porumeni. Popražene zrezke dajemo odstavimo z ognja v dodatno posodo.
Na maščobi popražimo drobno narezano čebulo, korenček, koren peteršilja in steblo zeleno. Pražimo toliko časa, da zelenjava rahlo porumeni. Nato dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho, da so sestavine pokrite. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasno v posodo dolijemo vodo. Ko se zrezki omehčajo, jih ponovno odložimo v drugo posodo. Dokončamo omako v kateri so se zrezki dušili. Potrebno je pripraviti prbibližno 1 dl omake na osebo. Če je omake več, potem jo malce podušimo, da odvečna voda izhlapi. Če je omake premalo, jo dodatno razredčimo s tekočino. Počakamo, da omaka zavre in nato jo spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili, dodamo zrezke, na rezance narezane in popečene kumarice in šunko, nato še vino in gorčico. Vse sestavine zavremo. Po potrebi solimo in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list, list zelene in kislo smetano.
Ⓒ 2022 - Mesarstvo Petrin