Telečji zrezek Imperial

Čas kuhanja: 30 - 40 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • telečje meso:150g
  • šunka: 20g
  • čebula: 10g
  • korenček: 10g
  • peteršilj: koren in list: 5g
  • zelena: steblo in list: 3g
  • kumarice: 20g
  • pšenična moka tip 800: 8g
  • mast ali olje: 10g
  • gorčica: 3g
  • črno vino: 0.1 dl
  • kisla smetana: 0.1 dl
  • poper: 0.1g
  • dodatek jedem (vegeta ali koncentrat kocka): 1g
  • sol po okusu

Priprava

S tem receptom dobimo en dušen zrezek, ki tehta približno 80 g in 1,5 dl omake.

Eno stran zrezkov potolčemo, posolimo in pomokamo. Na vročo maščobe položimo zrezke s pomokano stranjo navzdol. Vsako stran pražimo toliko časa, da porumeni. Popražene zrezke dajemo odstavimo z ognja v dodatno posodo.

Na maščobi popražimo drobno narezano čebulo, korenček, koren peteršilja in steblo zeleno. Pražimo toliko časa, da zelenjava rahlo porumeni. Nato dodamo dodatek jedem in zalijemo s toplo vodo ali kostno juho, da so sestavine pokrite. Dodamo pražene zrezke in dušimo v pokriti posodi. Občasno v posodo dolijemo vodo. Ko se zrezki omehčajo, jih ponovno odložimo v drugo posodo. Dokončamo omako v kateri so se zrezki dušili. Potrebno je pripraviti prbibližno 1 dl omake na osebo. Če je omake več, potem jo malce podušimo, da odvečna voda izhlapi. Če je omake premalo, jo dodatno razredčimo s tekočino. Počakamo, da omaka zavre in nato jo spasiramo. Pasirano omako vrnemo v posodo, v kateri smo jo pripravili, dodamo zrezke, na rezance narezane in popečene kumarice in šunko, nato še vino in gorčico. Vse sestavine zavremo. Po potrebi solimo in vse skupaj kuhamo 20-30 minut. Izključimo toploto, popramo in dodamo na drobno narezan peteršiljev list, list zelene in kislo smetano.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečji zrezek Imperial
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin