Telečja pečenka

Čas kuhanja: 100 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

Telečje meso mariniramo samo v olju in soli. Uporabimo približno 15 g soli za vsako kilo surovaga telečjega mesa. Na ta način dosežemo, da pečenka ohrani pristen in nežen okus teletine.

Priprava

Telečjo pečenko, ki jo pečete v pečici, morate postaviti v vročo pečico na 200 do 220 °C, da se pore pri mesu zaprejo in ohranijo sočnost mesa. Po pol ure znižajte temperaturo pečice na 160°C. Pečenka pridobiva na okusu in sočnosti, če jo uro pred serviranjem zavijete v aluminijasto folijo. Tako zavita telečja pečenka vase vsrka sokove in malo otrpne, zato jo je lažje narezati.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečja pečenka
0
    0
    Naročilo