Telečji zrezek

Čas kuhanja: 80 minut

Deli recept

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sestavine

  • 4 telečji zrezki
  • 4 velike žlice gorčice
  • 1 srednja velika čebula
  • moka
  • začimbe ( sol, poper)
  • olivno olje
  • sesekljan peteršilj

Priprava

Telečje zrezke potolčete s kladivcem, da so res mehki. Osolite jih in z nožem po eni strani namažete z gorčico na tanko, da je ne okusite preveč. Po drugi strani, ki ni namazana z gorčico, zrezke potegnete po moki in jih položite v ponev.Telečji zrezek morate položiti na vroče olje. S tem dosežete, da se pore v mesu zaprejo in tako meso ohrani sočnost. Telečji zrezki se morajo peči na visoki temperaturi nekaj minut. Nato pa lahko znižate temperaturo pečenja.

Če pripravljate telečje zrezke v omaki, lahko omako začnete pripravljati v novi posodi. Lahko pa omako pripravite v posodi, v kateri se pečejo telečji zrezki. V posodo lahko dolijete vodo in dodate druge sestavine. Vedno morate dodati mlačno vodo postopoma in nikoli na zrezke. Zlivanje vode na zrezke bo naredilo meso trdo in togo, ne glede na dolžino pečenja.

Zrezke pražite vsaj 10 minut na vsaki strani. Dodate čebulo in približno 2 dl tople vode in pustite dušiti 15 minut, vmes pomešate. Solite in poprate po okusu. Čisto na koncu vmešate v kozarčku moko in preostalo vodo ter jo dodate jedi. Dodate tudi sesekljan peteršilj.

Vabimo vas, da prelistate našo ponudbo izdelkov
in izberete prave sestavine za 
Telečji zrezek
0
    0
    Naročilo

    Obvestilo!

    Spoštovane stranke obveščamo,
    da bo mesnica v mesecu juliju in avgustu
    OB PONEDELJKIH ZAPRTA.
    Hvala za razumevanje!
    Mesarstvo Petrin